ВТОРА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО ПО ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА

07/06/2021

На 28 и 29 май 2021 година се проведе Втората конференция на Българското дружество по образна диагностика. Специално за участието в тази конференция, д-р Йордан Спирдонов подготви презентации по различни теми, които бяха представени пред аудиторията на конференцията. От общо 15 научни лекции 4 бяхя на д-р Спирдонов.

Първата бе на тема "B-MODE и COLOR DOPLER US приложение при ранен рак на гърдата". Лекцията бе представена от д-р Иван Димов.

Втората лекция, представена от д-р Петко Русев, бе на тема "US, MG, MRI образи при проследяване на болни след органо съхраняваща операция и IORT при ранен рак на гърдата"

Особен интерес провокира третата лекция представена от д-р Георги Върбанов на тема "Нова body CT позиция при стадиране рака на млечната жлеза, позволяваща определяне точната локализация, размери на лезията и възможните метастази в гръден кош и корем - реален Breast MRI заместител". Темата засяга нова позиция на сканиране на гръден кош, който е реална алтернатива на ЯМР на гърдите.

Д-р Йордан Спирдонов изнесе лекцията "Интервенционални техники под US и мамографски контрол при заболявания на гърдата" въз основа на обработка на резултатите от 750 биопсии.

Преди закриването на конференцията, д-р Спирдонов проведе и практичен курс по извършване на биопсии. Това бе и петата по реда си изява на д-р Спирдонов в демонстрирането на способи при извършване на биопсии.

Галерия