Мамография

Всяка година в България над 3500 жени се сблъскват с диагнозата „Рак на гърдата“, като всяка една от 10 българки е застрашена от заболяването.

От ключово значение за предпазване от заболяването са редовните профилактични прегледи и ранната диагностика. Открит в ранен стадий, ракът на гърдата е лечим, а определящ за процеса на лечение е етапът на установяването му.

СМДЛ„МЕДИАРТ“ предлага мамографско изследване и консултация с д-р Спирдонов, който е спациалист мамолог. Специализираният ни кабинет разполага с висок клас рентгеново мамографско оборудване за прецизен образ и качествена диагностика.

Повече за изследването

Какво представлява мамографията?

Тя е най-разпространения метод за изследване на млечните жлези, при който с ниска доза рентгеново лъчение се получава изображение върху плаки.

Изследването протича по напълно безболезнен начин. Гърдата се притиска между две плочи в две позиции – горно-долна и странично. Резултатите излизат непосредствено след процедурата и се предоставят на пациента на диск.

Жените над  45-годишна възраст следва да си правят мамография веднъж годишно.

Жените в предменопауза и в менопауза, ползвали хормонозаместителна терапия, са със значително завишен риск от рак на гърдата. Препоръчително е на всеки 6 месеца да да правят ултразвуково изследване – ехография на млечни жлези, а  веднъж годишно – мамография.

Цени

СТАНДАРТНИ МАМОГРАФИИ НА ДВЕТЕ ГЪРДИ В ДВЕ ПРОЕКЦИИ

110 лв.

СТАНДАРТНИ МАМОГРАФИИ НА ЕДНА ГЪРДА В ДВЕ ПРОЕКЦИИ

90 лв.

ДИРУКТНО УВЕЛИЧЕНИ МАМОГРАФИИ НА ВСЯКА ГЪРДА

90 лв.

ДУКТОГРАФИИ

180 лв.